Wil je op de hoogte blijven van al het Nieuws van Smartness From Nature? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief!
Smartness from nature- nature knows best

Over Smartness from Nature

NATURE KNOWS BEST
Wij gebruiken wetenschap en techniek om van verse groenten unieke, lekkere en natuurlijke ingrediënten te maken, waarmee chefs nieuwe gerechten kunnen maken.

De ontdekking van een nieuw gerecht brengt de mensheid immers meer geluk dan de ontdekking van een nieuwe ster.


UNIEKE, LEKKER EN NATUURLIJKE INGREDIËNTEN
Moleculaire gastronomie, met pioniers als Ferran Adria van El Bulli en Heston Blumenthal van The Fat Duck, is vooral bekend van de introductie van diverse nieuwe bindmiddelen waarmee bijzondere schuimen, gels en andere texturen kunnen worden gemaakt. Daarna, met Noma en Nordic Food Lab, experimenteerde René Redzepi o.a. met nieuwe natuurlijke ingrediënten en fermenteren. Deze gastronomische ontwikkelingen hebben ons geïnspireerd om op zoek te gaan naar nieuwe ingrediënten, waarmee chefs nieuwe gerechten kunnen maken die passen in deze trends.

Tegenwoordig koken we all-natural, we fermenteren weer zelf en denken steeds meer na over gezondheid. Groenten spelen daar een belangrijke rol in. Ze hebben mooie kleuren, complexe smaken en zijn natuurlijk gezond! Door het water er uit te verwijderen kun je poeders en concentraten maken. Een poeder bevat nog vezel en is daarom vast. Concentraten zijn ingedroogde sappen. Ze bevatten geen vezel, maar wel suiker waardoor het siropen of stropen worden. Op deze wijze maak je nieuwe bereidingen van groenten mogelijk. Het water werkt niet meer verstorend voor de textuur van je gerecht en omdat het geconcentreerd is, zijn de smaken en kleuren veel intenser.

Klassiek wordt zoiets in de keuken gemaakt door in te koken, ook wel reduceren genoemd. Vaste voedselproducten kun je in de oven drogen. Je voegt dan veel hitte toe en dat heeft een nadelig effect op de kwaliteit. Met innovatieve technologie kun je de temperatuur veel beter beheersen, waardoor je op lage temperatuur kunt drogen en dat resulteert in hogere kwaliteit poeders en concentraten. Wij gebruiken dit om ons assortiment nieuwe culinaire ingrediënten te maken. We hebben nu poeders van rode biet, boerenkool en tomaat. Concentraten van bietensap, wortelsap en knolselderijsap. En druivenpitolie met lycopeen, betacaroteen en luteïne.

Bietenconcentraat heeft een geconcentreerde zoete aardse smaak, wat fantastisch combineert met Gin Tonic. Met tomatenpoeder, parmezaanse kaas en basilicum kun je een pizzasmaak aan je popcorn geven. Maar denk ook aan chocoladetruffels met bietenpoeder, i.p.v. cacao, 100% wortelglazuur op je carrot cake, of eenvoudig wat meer smaak geven aan je pastasaus met knolselderijconcentraat.

Met dit soort ingrediënten kunnen creatieve chefs spectaculaire nieuwe gerechten maken en dat brengt de mensheid meer geluk dan de ontdekking van een nieuwe ster.


GROENTESUPPLEMENTEN
De gemiddelde Nederlander eet 100 gram groenten per dag en dat is de helft van de aanbevolen hoeveelheid.
Met 6 Vegetable Capsules kan deze hoeveelheid al met meer dan een kwart worden opgeschroefd. 1 eetlepel Vegetable Powder bevat zelfs de totale aanbevolen hoeveelheid groenten per dag!